ODTÜ Hızlı Tanış Buluşmaları

ODTÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (ODTÜ KPM) ile Mezunlar Ofisimizin ortak projesi olan “ODTÜ Hızlı Tanış Buluşmaları“ (METU Speed Networking) kapsamında ODTÜ’nün değerli mezunları ile bölümlerimizin 3. ve 4. sınıf öğrencilerini bir araya getiriyoruz.

Öğrencilerimize kısa sürede pek çok değerli mezunumuz ile tanışma fırsatı sunan bu heyecanlı ve eğlenceli etkinlik ile mezunlarımızı da özlediklerini düşündüğümüz evlerinde yeniden ağırlama mutluluğunu yaşıyoruz.

Etkinliklerde program akışına uygun olarak karşılama konuşmalarının ardından ODTÜ mezun-öğrenci buluşmalarında kullanılan “Speed Networking” yöntemi katılımcılara tanıtılıyor. Daha sonra mezun ve öğrenciler kendileri için hazırlanan masalarda karşılıklı oturarak kendilerini tanıtıyorlar. Tanışma toplantısından sonra öğrenci ve mezunlarımız kokteyl alanında da görüşmelerine devam ediyorlar.

ODTÜ Hızlı Tanış Buluşmaları çerçevesinde, ODTÜ’nün değerli mezun ve hocaları ile öğrencilerini bir araya getiren etkinliğimiz ile mezun-öğrenci-üniversite ilişkisinin güçlendirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. 

 

ODTÜ Mezunlar Günü

ODTÜ Mezunlar Günü 1991 yılından bu yana kutlanan ve giderek kendini biçimlendiren, her dönemden mezunumuzun katıldığı güçlü bir etkinlik. Mezunlar Günü’ne katıldığında mezuniyetlerinin 10, 20, 30, 40, 45, 50 ve 55. yıllarını kutlayan mezunlarımıza bu güne katılmalarının anısına üzerlerinde adlarının yazılı olduğu anı madalyaları verilmektedir. Uzun zamandır Haziran sonu ya da Temmuz başında kutlanan Mezunlar Günü dünyanın dört bir yanındaki mezunlarımız için de uygun bir zaman; yurtdışından da çok kişi gelip katılıyor. Son dönemde; başka ülkelerden gelip ODTÜ’de okuyan mezunlarımızdan katılanların sayıları da artıyor. Mezunlar Günü’nde öğleden önce bir araya gelme ve toplu etkinlikler yapılıyor. Bölümler etkinlik planlamalarını kendileri yapıyor. Mezunların bir araya gelip görüşebilecekleri bir ortam sağlamanın yanında 10, 20, 30, 40 ve 45. yıllarını kutlayan mezunlara anı madalyalarının verildiği tören de programlarında yer alıyor. Bunlar dışında bölümler kendilerine özgü etkinlikler de düzenleyebiliyorlar. Mezunlar Günü’ne katılmak isteyen mezunlarımız hazırlanacak çevrimiçi düzenlemeler aracılığıyla katılım bildirimlerini yaparak gerekli hazırlıkların daha etkili bir biçimde yapılmasına yardımcı oluyorlar. Mezunlarımız geçmiş yıllarla ilgili 10, 20, 30, 40, 45, 50 ve 55. yıl anı madalyalarını edinebilirler: Katılamadığınız Mezunlar Günü ile ilgili anı madalyanızı https://odtuden.com.tr/webe-ozel/222-madalya.html üzerinden sipariş vererek adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz. 

Bilim Kafe

Bilim toplumla nasıl buluşturulur?

Bilim, kültür ve sanat müzeleri, gazete yazıları, internet ortamından kolay izlenebilen kısa filmler ya da büyük bütçelerle yapılan belgeseller hemen ilk akla gelenler. Son birkaç onyıldır bilimi topluma götürmek üzere kullanılan etkin yönetemlerden bir diğeri ise bilim kafeler. İlki 1960’larda felsefe üzerine Fransada başlayan bilim kafeler, diğer bilim dallarını da kapsayacak şekilde 1990’larda İngilterede devam etti. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliklerle bilim adamları ofislerinden, laboratuvarlarından çıkarak kafelerde yaptıkları bilimi toplumla paylaşmaya başladılar. Bu paylaşımlar olabildiğince interaktif gerçekleşmekte ve 7’den 77’e herkes aklındaki soruları konunun uzmanlarına yüzyüze sorabilmektedirler. Hatta sorulara cevaplar sadece konuşmacı tarafından değil, dinleyiciler tarafından da cevaplanmaktadırlar. Ülkemizde benzer etkinlikler dönem arası seminerleri ile ODTÜ’nün de dahil olduğu çeşitli üniversiteler tarafından düzenlenmektedir. Bu etkinlikler daha çok üniversite amfilerinde kısa dersler şeklinde gerçekleştirilmektedir.

 

ODTÜ’lü Hocalar Türkiye’yi dolaşıyor

Yakın bir zaman önce ODTÜ Türkiye’de üniversiteler arasında ilk defa bu yaklaşımı değiştirerek, “ODTÜ Bilim Kafe” adı altında hocaları ile Türkiye’deki farklı illeri ziyaret edip bilim kafeleri halka açık mekanlarda gerçekleştirmeye başlamıştır. Her yaştan dinleyicinin katıldığı bu etkinliklerde kahve ikramı eşliğinde, toplumu ilgilendiren ilginç konular sade bir dilde anlatılmaktadır. ODTÜ Bilim Kafe’nin ilk denemesi Mersin’de Korhan Özkan Hocamızın “Kuraklık” üzerine gerçekleştirdiği konuşma olmuştur. ODTÜ Bilim Kafe sonraki duraklarında, Yeşim Soyer Hocamızla beraber Eskişehir’de “Palm Yağı”, Bilge Demirköz Hocamızla Antalya’da “Uzay Radyasyonu”, Adil Oran Hocamızla Adana’da “Girişimcilik”,  Raşit Turan Hocamızla Kıbrısta “Güneş Enerjisi” ve Aslı Bugay Hocamızla İzmir’de “Sınav Stresi”  konularını toplumla buluşturmuştur.

Bilim Kafe Web Sayfası